Lokaal Nederlands

FAQ

 Zijn de lessen van Lokaal Nederlands geschikt voor mij?
De lessen van Lokaal Nederlands zijn gericht op gemiddeld en hoger opgeleiden. Heb je ervaring met studeren en ben je in staat om zelfstandig te leren en huiswerkopdrachten te maken? Wil je graag binnen een relatief korte tijd Nederlands leren? Kun je programma’s als Skype en Word gebruiken? Dan is Nederlands leren bij Lokaal Nederlands helemaal geschikt voor jou.

Welke lessen kan ik volgen bij Lokaal Nederlands?
Bij Lokaal Nederlands kunnen anderstaligen Nederlands leren. We geven groepslessen en privélessen van A0 tot en met C1.

Zijn de lessen bij Lokaal Nederlands online of face-to-face?
Alle groepslessen en privélessen zijn voorlopig online. Wil je graag face-to-face lessen in de omgeving van Almere? Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Hoe weet ik wat mijn niveau is?
Wij geven je graag advies! Wij hebben een tool ontwikkeld om je niveau te kunnen bepalen. Meld je aan voor de gratis intake + advies en je hoort van ons welke cursus het meest geschikt voor je is.

Is het nodig om Engels te spreken?
Nee, het is niet nodig om Engels te spreken. Als je start op A0 is enige kennis van het Engels wel handig om met de docent te communiceren. Cursisten die Hongaars spreken, zijn bij Lokaal Nederlands ook aan het goede adres, want de docent spreekt ook Hongaars.

Wanneer vinden de lessen plaats?
De groepslessen zijn in principe altijd ’s avonds. De data worden aangekondigd op de website en op de Facebookpagina van Lokaal Nederlands. Privélessen kunnen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden.

Hoe kan ik mij inschrijven voor lessen bij Lokaal Nederlands?
Klik HIER om je in te schrijven. Vul je gegevens in en we nemen contact op voor een gratis intake en advies.

Wat is het ERK?
Het ERK is het Europees Referentiekader voor de Talen. Er zijn 6 niveaus van taalbeheersing (A1, A2, B1, B2, C1 en C2) en 5 vaardigheden (lezen, schrijven, luisteren, spreken, gesprekken voeren). De methodes die we bij Lokaal Nederlands gebruiken zijn gebaseerd op het ERK.

Kan ik inburgeringslessen volgen bij Lokaal Nederlands?
De lessen bij Lokaal Nederlands zijn gericht op het leren van de Nederlandse taal. We kunnen je helpen om het vereiste taalniveau voor het inburgeringsexamen te behalen en we leren je ook over de Nederlandse cultuur en samenleving. We bieden (nog) geen specifieke inburgeringslessen aan.

Kan Lokaal Nederlands mij helpen om me voor te bereiden op het Staatsexamen NT2?
Ja, dat kan. Voor het Staatsexamen Nederlands als tweede taal programma I is niveau B1 vereist. Voor het Staatsexamen Nederlands als tweede taal programma II is B2 vereist. Wij bieden lessen aan op deze niveaus. Tijdens de groepslessen doen we echter geen examentrainingen voor het Staatsexamen, omdat dit algemene lessen zijn.

Kan ik Nederlands komen leren bij Lokaal Nederlands met een lening van DUO?
Wij accepteren geen lening van DUO.


 

Veelgestelde vragen